• Lorem ipsum

Waarom?

21 Mar 2017
door Krista

Waarom?

 

Als ik me iets nog heel helder voor de geest kan halen is het wel de ‘waarom fase’ van onze kinderen. Waarom doe je dat? Waarom wonen we hier? Waarom ben jij mijn mama? Waarom, waarom, waarom? Werkt heel lekker als je moe bent of gewoon wat geprikkelder bent dan anders. Meestal kregen ze dan een antwoord als “Daarom, ok! Gewoon, daarom.“ …..Mam? Ja schat? Waarom zeg je daarom?....

 

Afgelopen december was ik bij een vriendin en daar was die vraag weer. Nu niet van een kind maar van een intellectuele vrouw die mij de eyeopener van 2016 gaf.

Haar vraag was simpel: Waarom ben je Icetags begonnen?

“Omdat die kleine boef toen wegliep in het winkelcentrum, dat gevoel was verschrikkelijk” zei ik.

“nee”,  zei ze, “dat was de aanleiding, maar wat is je waarom? Wat wil je ermee bereiken. Wat is je doel, weet je, gewoon je echte waarom?”

 

Had ik een antwoord? Nee en dat vond ik niet alleen vreemd maar vooral teleurstellend. Ik ben al 3 jaar keihard aan het werk en waarom weet ik niet waarom ik het doe? Ergens in me wist ik het natuurlijk wel, maar om het goed te verwoorden lukte me gewoonweg niet.

Dagen hield het me bezig totdat ik naar mijn favoriete website ging: Google. Daar typte ik het magische woord ‘ why” in de balk en daar was hij, mijn verlosser: Simon Sinek

 

https://www.ted.com/talks/simon_sinek_how_great_leaders_inspire_action?language=nl?utm_source=tedcomshare&utm_medium=referral&utm_campaign=tedspread

 

Absoluut de moeite waard om even voor te gaan zitten en op je in te laten werken.

 

Bizar om te zien hoeveel impact je why hebt. Om alleen al een goed gevoel te krijgen van wat je doet is je waarom cruciaal. Welke waarden en normen heb je en wat wil je bereiken.

Ik heb mijn waarom gevonden en dit werkt niet alleen motiverend maar biedt een scala aan mogelijkheden om me voor in te zetten. Mijn waarom?

Helpen de wereld veiliger en gezonder te maken.

 

En nu mag jij raden welke vraag ik iedere dag aan mijn kinderen stel….? 
 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »