• Lorem ipsum

QR code armband

30 Jan 2020
door Krista

Wel of geen QR code op je armband?

LET OP; DIT GAAT NIET OVER DE COVID QR MAAR OM EEN QR GEKOPPELD AAN EEN MEDISCHE DATABASE

Een QR code graveren op je armband blijkt echt zonde van je geld, niemand maakt er gebruik van en ook wij zijn weer een illusie armer

Het leek zo mooi; Een database koppelen aan een website zodat de klant met het scannen van een QR code direct zijn of haar (medische) gegevens beschikbaar stelt. 

We hebben meerdere malen contact gezocht met alle belangrijke partijen waaronder de politie, de ambulance, de eerste hulp en de brandweer om te inventariseren of zij hier gebruik van zouden maken.

Het antwoord is dus echt NEE. Zie hieronder hun reacties:

Ambulance: We richten ons op de eerste hulp en dat moet vaak snel. Onze prioriteit ligt bij de persoon in kwestie. Daar komen geen mobiele apps aan te pas. Wel maken ze gebruik van de informatie van omstanders en de info die direct leesbaar is op een armband, tattoo of ketting.

Politie: We hebben geen QR code scanners. Wanneer we geen enkele andere bron van info tot onze beschikking hebben kijken we soms in de mobiele telefoon, maar meestal zijn deze vergrendeld.

Brandweer: Nee doen we niks mee. Bij ons gaat het om de persoon zo snel mogelijk in veiligheid te brengen en dan neemt vaak de politie of ambulance het over.

Eerste hulp: We worden altijd blij wanneer we in ieder geval een geboortedatum en de naam kunnen achterhalen zodat we het persoonlijke dossier erbij kunnen pakken. Een QR code armband gebruiken we niet want hier is geen scanner voor. 

Onze conclusie: we gaan lekker door zoals we sinds 2014 altijd gedaan hebben met het graveren van kort en bondige medische info op onze medische sieraden.  

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »