• Lorem ipsum

QR code armband

30 Jan 2020
by Krista

Wel of geen QR code op je armband?

Kort gezegd: Zonde van je geld, niemand maakt er gebruik van en ook wij zijn weer een illusie armer

Het leek zo mooi; Een database koppelen aan een website zodat de klant met het scannen van een QR code direct zijn of haar (medische) gegevens beschikbaar stelt. 

In 2019 hebben we contact gezocht met alle belangrijke partijen waaronder de politie, de ambulance, de eerste hulp en de brandweer om te inventariseren of zij hier gebruik van zouden maken. Zie hieronder hun reacties:

Ambulance: We richten ons op de eerste hulp en dat moet vaak snel. Onze prioriteit ligt bij de persoon in kwestie. Daar komen geen mobiele apps aan te pas. Wel maken ze gebruik van de informatie van omstanders en de info op een armband, tattoo of ketting.

Politie: We hebben geen QR code scanners. Wanneer we geen enkele andere bron van info tot onze beschikking hebben kijken we soms in de mobiele telefoon, maar meestal deze zijn vergrendeld.

Brandweer: Nee doen we niks mee. Bij ons gaat het om de persoon zo snel mogelijk in veiligheid te brengen en dan neemt vaak de politie of ambulance het over.

Eerste hulp: We worden altijd blij wanneer we in ieder geval een geboortedatum en de naam kunnen achterhalen zodat we het persoonlijke dossier er bij kunnen pakken. Een QR code armband gebruiken we niet want hier is geen scanner voor. 

Onze conclusie: we gaan lekker door zoals we sinds 2014 altijd gedaan hebben met het graveren van kort en bondige medische info op onze medische sieraden.  

Be the first to comment...
Leave a comment
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? YesNoMore on cookies »